Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Groenconcert in het Vondelpark

18 september @ 11:00 - 13:00

Muze van Zuid

Muziekfestival Muze van Zuid viert de vijfde editie op vijf dagen met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten. 55 muzikanten en zangers zullen in Amsterdam-Zuid muziek maken op pleinen en straten, in huiskamers, in kerken, in monumenten én op de Koeienweide in het Vondelpark.

Muziek op de Koeienweide

Muze van Zuid werkt ook dit jaar weer samen met GroeneBuurten, gevestigd aan de Johannes Meinardus Coenenstraat (ook een componist). Vrijwilligers van GroeneBuurten leiden een wandeling naar een groenconcert op de Koeienweide in het Vondelpark. Normaal is deze weide afgesloten voor publiek maar speciaal voor de deelnemers aan deze muzikale natuurwandeling van Muze van Zuid gaan de hekken open. Je beleeft livemuziek en improvisaties midden in de natuur van de Koeienweide. Dorian Cooke speelt er Kermit-arrangementen bij de kikkerpoel en improviseert op haar fagot, reagerend op natuurgeluiden. Alles heel voorzichtig en delicaat, om de dieren niet te storen. Stephanie Liedtke verrast je op een andere plek. Dier en mens zijn hier gelijk en in de muziekwereld is de fagot een zeldzame bedreigde diersoort.
Bezoek deze natuurwandeling, luister naar muziek en de natuur alsof je een dier bent.

Na de Koeienweide volgt een wandeling naar een verborgen huisbioscoop. De koffie staat er klaar en op het witte doek verschijnt Orchestrating Nature, een film van beeldend kunstenaar Theo Rekelhof met daarin muziek uit Mahlers Symfonie nr. 1 door het UvA-Sweelinck Orkest. Theo vertelt je zelf waarom hij deze film gemaakt heeft en hoe voor hem dirigent en orkest symbool staan voor de verhouding tussen mens en natuur.

Thema muziek en natuur

Muziek en natuur staan beiden onder druk. Zoals Kermit de kikker al zong:
‘Its not easy bein’ green’. Muze van Zuid pleit voor bloei en behoud van muziek en groen in Zuid, laat fagot en blokfluit spreken in de Koeienweide
en presenteert kunstenaar Theo Rekelhof (Willem de Kooning Academie). Rekelhof demonstreert hoorbaar hoe monocultuur leidt tot verschraling, terwijl diversiteit juist een enorme verrijking aan planten en dieren geeft en wat Muze van Zuid betreft ook van onze muziekcultuur. Vandaar dat de programmering graag afwijkt van de door luistercijfers en algoritmes gedreven canon en volop ruimte biedt aan bijzondere archiefpremières, nieuwe muziek en minder bekende componisten. Het publiek ontdekt verrassende, onderbelichte muziek in allerlei stijlen van de renaissance tot nu. En een groenconcert plus muziekfilm mag ook niet ontbreken.

Aanmelden

Tickets voor het groenconcert met aansluitend de muziekfilm zijn te koop via de website van Muze van Zuid:
https://www.muzevanzuid.nl/programma/18-9-2022-de-vondeltuin-amsterdam-
nederland/aCHGcBuj8e8KjkDTb

Muze van Zuid

Muze van Zuid presenteert vanaf woensdag 14 tot en met zondag 18 september 2022 topmusici als Channa Malkin, Gwendolyn Masin, Madhu Lalbahadoersing, Lidy Blijdorp, het Dudok strijkkwartet, Delta pianotrio, Antonii Baryshevskyi,
Ellister van der Molen, Renate Arends en Maat saxofoonkwartet.
Ook zijn er muziekwandelingen waar artistiek leider Huib Ramaer met het publiek wandelt door de wijk en laat horen wat er muzikaal leeft en klinkt achter straatnamen, muren en gebouwen van Zuid.
Meer informatie: https://www.muzevanzuid.nl/programma

Gegevens

Datum:
18 september
Tijd:
11:00 - 13:00

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps