Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Compostdag op het Van Tuyllplein

30/03/2019 @ 14:00 - 16:00

Gratis compost!

Op 30 maart vindt de Landelijke Compostdag voor de dertiende keer plaats. Bewoners van Amsterdam-Zuid kunnen gratis compost voor in hun tuin, geveltuin of plantenbak afhalen bij de kruidentuin op het Van Tuyll van Serooskerkenplein in de Stadionbuurt. Je bent van harte welkom van 14.00 tot 16.00 uur.

Kennismaken met compost

Met het uitdelen van compost bedanken bedrijven en gemeenten de burgers voor hun inspanning om gft-afval gescheiden aan te leveren. Daarnaast willen zij mensen kennis laten maken met compost, een product dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is!

Maar we scheiden toch geen gft-afval in Amsterdam?

Dat klopt. Maar dat is aan het veranderen, want het is zonde om al het afval gewoon maar te verbranden. Er zijn in verschillende wijken proeven met het gescheiden inzamelen van gft-afval en de gemeente wil met machines organisch afval uit ons huisvuil vissen. Ook verschijnen er op steeds meer plekken wormenhotels. Een groep bewoners van een straat of plein kan een wormenhotel gebruiken om het eigen gft-afval te verwerken tot compost.

Feestelijke opening wormenhotel

Op het Van Tuyll van Serooskerkenplein zal op 30 maart een wormenhotel in gebruik worden genomen. Ook gaan we ‘bloemen-bommen’ maken met zaden van wilde bloemen.

Gegevens

Datum:
30/03/2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Kruidentuin Van Tuyll van Serooskerkenplein
Van Tuyll van Serooskerkenplein
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps